perjantai 17. heinäkuuta 2015

Teemana tuli - osa 2

Mietin semmosta, että lähtisin muurarille kisälliksi, käsi ojossa ilmottautusin.

"Tässä tultais ja oltais valmiita hommiin, hyvää päivää, hyvän työmiehen saatte tästä ja perinteenpitäjän sitte kun itte päätätte jäädä joutomieheksi ongenvarteen. Ammattisalat osaan pitää ittellä ja vanhempana sitte pistää eteenpäin kun löytyisi joku sen väärti taas minun jälkeen. Mutta siis muuraamaan olisi kova halu ja toive. Niin ja sanoinko jo, ettei mitä tahansa, vaan tietysti tulisijoja tekemään, takanlaittaja, tulisijatohtori. 

Se on se talon ja kaiken elämän ydin, ytimessä. Talon ytimessä, takka, hella, uuni, kiuas, piipun ympärillä, sydämen ympärillä. Voihan sitä tuolla turuilla ja toreilla ja missä nyt ikinä viuhtoa menemään ja kumminkin tullaan aina siihen, että se koti ja hella ja lämpö on niitä joiden luokse sitä aina kaipaa takaisin. Ei siitä mihinkään pääse, että hyvä on ihmisen kotosalla olla, tulta tuijottaa ja tuta miten ytimiä myöten valuu lämpö joka soluun. Ja että silloin tietää, ettei mitään hätää ole.

Niin, semmosta minä tästä aiheesta äkkiseltään mietin ja siltä pohjalta ajattelin, että jos ottaisitte oppipojaksi, perusasioiden äärelle, perimmäisten perusasioiden äärelle. Sinne olisi hinku.

parahin terveisin

nimimerkki
nöyrä sydän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti